Eifelsteig – 313km

De wandelroute Eifelsteig, loopt dwars door de Eifel. Hij begint net over de grens in Duitsland en verbindt steden met een rijke geschiedenis: Aken in Noordrijn-Westfalen en Trier in Rijnland-Palts. Onderweg biedt de Eifelsteig veel indrukwekkende natuur.

De Eifelsteig, voert door het grootste nog intacte hoogveen in Europa – de Hoge Venen en door het enige Nationaalpark van Noordrijn-Westfalen, langs de overblijfselen van het vulkanische verleden naar de markante kleurige zandsteenrotsen bij Trier.
De wandelroute Eifelsteig is in 2015 verkozen tot mooiste langeafstandswandelroute van Duitsland.

Voor een normale wandelaar is de 313 kilometer lange Eifelsteig verdeeld in 15 dag etappes met een lengte tussen de 15 en 28 kilometer.

De Eifelsteig loopt door een bijzonder gevarieerd landschap, waardoor de wandelaar op de 313 kilometer lange wandelroute altijd weer nieuwe indrukken krijgt.

De wandelroute heeft het keurmerk Deutsches Wandersiegel, dat wordt verstrekt door het Deutsche Wanderinstitut e.V. Wandelroutes, die door het Deutsche Wanderinstitut e.V. zijn gecertificeerd (premium wandelpaden) worden getest op 36 criteria. Daartoe behoren bijv. duidelijke bewegwijzering, natuurlijke paden en een routeverloop door afwisselende landschappen.

De Eifelsteig is een van de Top Trails of Germany, een samenwerking van 16 langeafstands wandelpaden in heel Duitsland.

Huidige record: Onbekend
Record north bound: Onbekend
Record south bound: Onbekend