Vennbahn – 127km

De Vennbahn-fietspad is één van de langste fietspaden langs voormalige spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Het 125km lang tracé van Aken naar Troisvierges met een gemiddelde stijging van 2% biedt fietsers en wandelaars volop de kans om de natuur, de flair van een grensstreek, verhalen rondom de Vennbahn en de geschiedenis te beleven.

Met 127km en een gemiddelde stijging van 2 procent zorgt deze grotendeels geasfalteerde route ervoor dat dit misschien wel de snelste FKT in de regio kan zijn. Volledig verkeersvrij en tegelijkertijd toch goed bereikbaar.

Momenteel is er nog geen bekende FKT op deze route maar het is echt wel een route die gemaakt is voor de snellere asfaltloper, misschien wel de laatste voorbereiding op Spartathlon of de Elfsteden Ultra?

Huidig record: Onbekend