Krijtlandpad – 90km

Het Krijtlandpad is een streekpad in het uiterste zuiden van Zuid-Limburg in Nederland. Het pad loopt van Maastricht naar Vaals en terug, met een lengte van 90 kilometer. Er is voorzien in een “doorsteek” tussen Slenaken en Gulpen. Het is in beide richtingen gemarkeerd met geel-rode tekens en in een gidsje beschreven.

Het pad begint in Maastricht, volgt de Maas tot Eijsden, en loopt door een heuvellandschap langs Noorbeek en Slenaken naar Vaals. Van Vaals loopt de route langs Vijlen naar Gulpen en via Valkenburg en Berg en Terblijt naar Maastricht.

Met behulp van de doorsteek kan de route tot ongeveer de helft ingekort worden.

De route is betrekkelijk geaccidenteerd; wandelaars doen er goed aan bij de planning van hun etappes daarmee rekening te houden. Het pad voert echter door een deels zeer fraai gebied (onder meer het Geuldal). Bij Valkenburg en Eijsden kruist de route die van het Pieterpad (LAW 9-II) en van het Pelgrimspad (deel 2).

Huidig record: 08:32:55
Ronnie Duinkerken en Thomas Dunkerbeck