Groene Wandeling – 65km

De Groene Wandeling is een wandel- en fietsroute rondom het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De afstand bedraagt ongeveer 65 kilometer. De route verbindt de parken van de zogenaamde “tweede kroon” rond het Gewest.

De route is bewegwijzerd met de groene wijzers die als standaard gelden voor de bewegwijzering van recreatieve wandel- en fietsroutes in het gewest, dit in tegenstelling tot de Gewestelijke Fietsroutes. Deze laatste hebben enkel als doel vanuit de “vijfhoek” van het Brusselse stadscentrum een aantal plaatsen van gewestelijk belang te bereiken via een voor de gewone fietser berijdbare route.

In dit recreatieve wandel- en fietsnetwerk draagt de Groene Wandeling het nummer “01”.

De wegwijzers zijn in de regel aangebracht op houten paaltjes die weleens moeilijk vindbaar zijn. Op een aantal plaatsen volgt de fietsroute een voorlopig parcours en wordt zij aangeduid met een rechthoekige wegwijzer die doorgaans is aangebracht aan een verkeersbord.

Op belangrijke oriëntatiepunten of bij bezienswaardigheden staat een informatiebord met inlichtingen over de Groene Wandeling zelf en de bijzonderheden van de onmiddellijke omgeving.

Een aantal stukken van het parcours zijn slechts toegankelijk voor wandelaars. Op deze plaatsen worden de fietsers afgeleid en gelden voor hen bijzondere wegwijzers. Fietsers vinden ook regelmatig waarschuwingsborden, bijvoorbeeld waar een drukke weg genaderd wordt.

Record:
30/05/2019: Alexander Oristil 4u40
19/03/2018: Antonis Tsaltas en Patrice Meert 8u25

Découvrez nos solutions pour emprunter Nos conseils Choisir et financer votre voiture Acheter un logement Financer vos travaux Vous installer Financer vos projets personnels Financer vos imprévus Financer les besoins de vos enfants et petits-enfants Étudier en France et à l’étranger Passer le permis de conduire Simulations et souscriptions. Découvrez nos solutions pour s’assurer Nos conseils Assurer votre véhicule Assurer votre logement Protéger votre logement Couvrir vos dépenses de santé Vous protéger au quotidien Assurer votre famille Maintenir vos revenus Assurer vos animaux et vos loisirs. Découvrez nos solutions mobile et box Nos conseils pour Choisir votre forfait mobile Choisir votre téléphone Gérer votre forfait Choisir votre box internet et TV Gérer votre box. viagrasansordonnancefr Particuliers Crédits Notre offre Crédit Auto.